امروزه با توجه به افزایش وب سایت ها در همه ی زمینه ها لازم است تا با انواع طراحی سایت بر اساس رابط کاربری وب آشنایی پیدا کرد بنابراین آشنایی با انواع وب سایت بیشتر موردتوجه قرار می گیرد.می دانیم یک سایت می تواند از نظر گروهی از بازدیدکنندگان بسیار خوب و حرفه ای به نظر رسد و از طرف دیگران بسیار بد و ابتدایی. طراح سایت خوب، وبسایت را با سلیقه ی خود نمی سازد بلکه بنابر گروه مخاطبین سایت و آنچه مدیر سایت تمایل دارد طراحی می کند.
طراحی سایت سایت های نامنظم که امروزه یکی از پر طرفدارترین طراحی های جدید دنیای گرافیستان هستند، به سایت هایی گفته می شود که از خصوصیات زیر برخوردارند: لبه های نامتقارن و نامنظم،رها و کهنه.این نوع خصوصیت سایت را از دیگر وب سایت ها جدا می کند اما باید به این مورد توجه داشته که با وجود این خصوصیات نظم و هارمونی خاصی در این سایت ها وجود دارد که باعث اذیت شدن مخاطب نمی گردد. درواقع این سایت ها با وجود بی قانونی در طرح گرافیک چهارچوب خاصی برای پیاده سازی دارند.
این گونه سایت ها برای هنرمندان ، افراد خلاق و دوستداران طراحی های مدرن و متفاوت مناسب است و برخی از پزشکان، مهندسان، مرتبان و کسانی که با خط کش و نظم ساخت انسان، میانه ی خوبی دارند اصلا آن را نمی پسندند.
طراحی سایت خلوت:اینگونه وب سایت ها در عین ظاهر زیبا بسیار مفهومی هستند از خصوصیات دیگر این گونه وب سایت ها استفاده از المان های کم و گرافیکی و دو یا سه رنگ می باشد به طور کل دارای نظم می باشند و به تمیزی معروفند.و سایت های خلوت متمایز، حرفه ای و مدرن هستند، همچنین پیام "صاحب این سایت مشتاق است" و " صاحب این سایت قابل اعتماد است" را به بازدیدکننده القا می کند. این گونه سایت ها برای همه مناسب است غیر از کسانی که دوست ندارند تفاوت شایانی با بقیه داشته باشند.
طراحی سایت پر المان:این طراحی طرفدارانش در ایران بیشتر از طراحی سایت دسته های دیگر می باشد. موضوع سایت تعیین می کند وبسایت از چه المان ها و رنگ هایی تشکیل شده یاشد. مثلا اگر موضوع سایت شرقی ، سنتی هنری و ایرانی باشد از انواع المان های بوته جقه، فلورال یا انواع گلیم و بافت آن در سایت استفاده می شود. یا اگر موضوع سایت کودک یا فضایی فانتزی باشد، آیکون های مختلف در جای جای بک گراند و هدر بکار می رود. این سایت ها اگر به درستی طراحی شوند فضایی گرم، پر هیجان را ایجاد می کنند و صاحب سایت را فردی با پشتکار، خونگرم و پر مشغله معرفی می نمایند.
طراحی سایت ساده و استاندارد: این طراحی را خوب می شناسید. اغلب سایت هایی که می بینید از این نوع طراحی بهره بردند. هدری مستطیلی در بالای صفحه، منو در زیر هدر یا به صورت عمودی، همه قسمت ها در سایت قاب و محدوده دارند، معمولا از رنگ های رایج خاکستری، سفید برای بک گراند با طرح های خط یا شیار استفاده می شود. هدر ها شامل جند عکس هستند. البته این طرح ها می توانند در کمال سادگی زیبا هم باشند و با تلفیق درست رنگ و عکس هدر ، حسی حرفه ای ایجاد کنند. اما ظاهر اینگونه سایت ها یاد بازدیدکننده نمی ماند که برای برخی از صاحبان سایت، اصلا مهم نیست و به مسائل دیگری همچون محتوای با ارزش اهمیت می دهند، که درست هم هست. این سایت ها برای شرکت ها، تجار ، وکلا و مشاغل جدی بسیار مناسب هستند. با توجه به مقاله بالا و آشنایی پیدا کردن با انواع طراحی سایت بر اساس رابط کاربری وب می توانید وب سایت دلخواه خود را براحتی انتخاب و به طراحی وب سایتی که مربوط به حرفه و خصوصیات شما باشد را انتخاب نمایید.
امروزه بحث بک لینک به دنبال سئو از مهمترین دغدغه ها در دنیای اینترنت به حساب می آید.در این مقاله می خواهیم بگوییم بک لینک چیست و در بهینه سازی سایت چقدر مهم است . در ابتدا به تعریف بک لینک می پردازیم بک لینک به پیوندهای گفته میشود که از سایتهای دیگر به سایت شما داده میشود ، زمانی که از سایت خود به سایت دیگر پیوند میدهید، سایت مقابل از سایت شما بک لینک دریافت کرده است.
گوگل به بک لینک ها بر اساس میزان محبوبیت و تعداد اهمیت می دهد هر گونه لینک به صفحات شما در سایتها و صفحات دیگر که توسط موتورهای جستجو پیدا شود بک لینک است.سایت هایی که بک لینک طبیعی ،زیاد دارند و همچنین محتوای جدید و منظم قرار می دهند رتبه خوبی دارند.
توجه داشته باشید که بک لینک را نمی توان از سایتهای با پیج رنک بالا خرید زیرا گوگل و سایر موتورهای جستجو قدرتمند به راحتی سایتهایی که جهت کسب رتبه بهتر در جستجو اقدام به خرید لینک میکنند را شناسایی نموده و از رتبه آنها میکاهد. البته شایان ذکر است اگر مایلید در یک سایت تبلیغات متنی بدهید، با Nofollow سازی لینک میتوانید دیگران نگران بوجود آمدن مشکلی برای سایت خود نباشید.
ایجاد مطالب جدید و مفید کاربران را به قرار دادن لینک های شما در سایر وبلاگ ها و وب سایت ها می کند در این راستا می توانید از شبکه های اجتماعی برای بک لینک بیلدینگ سالم استفاده کنید. از مشخصه های لینک بد می توان به موارد زیر اشاره کرد:
√ لینک شدن کلمه مهم کلیدی سایت: مثلا اگر سایت در مورد سئو هست، در همه جا به کلمه سئو لینک میشود، این لینک غیره طبیعی و بد اطلاق میگردد، زیرا کاربران معمولا چنین کاری نمیکنند مگر اینکه پولی دریافت کرده باشند. √ لینک شدن سایت در تمام صفحات سایت: این هم یکی از مواردیست که باعث میشود بک لینک به بک لینک بد تبدیل شود، چون کمتر مدیر سایتی حاضر میشود لینک کسی را در تمام صفحات سایت خود قرار دهد مگر اینکه پولی دریافت کرده باشد. √ لینک شدن صفحه اصلی سایت: اگر همه به صفحه اصلی شما لینک بدهند و به مطالب سایت شما لینک ندهند جای نگرانیست، زیرا این مورد هم باعث میشود بک لینک به بک لینک بد تبدیل شود. √ لینک شدن سایت شما در سایت غیرمرتبط به موضوع سایت: معمولا کاربران در سایت خود لینکهایی را قرار میدهند که با موضوع وبلاگشان مرتبط باشد، اگر موضوع سایت شما در مورد بهینه سازی سایت باشد و در آن سایت اسب فروشی را لینک کنید، طبیعی ست که بک لینک بد است. √ لینک شدن سایت در سایتهای کپی بردار و بی کیفیت: همانطور که سایتهایی بی کیفیت خودشان کیفیت چندانی ندارند، لینکهایی که از آنها به سایت شما ارسال میشود بد است و اگر آن سایتها اسپم باشند حتی باعث میشود در شرایطی به رتبه سایت شما آسیب برساند. √ لینک شدن سایت به صورت مخفی: لینکها را قرار میدهند تا کاربران ببینند و از آن استفاده کنند، ولی زمانی که لینک مخفی باشد و قابل نمایش نباشد، Backlink غیره طبیعی است.
تبادل لینک جهت ازیاد بک لینک اگر به صورت Nofollow نباشد، امکان بروز مشکل به احتمال قوی است ولی اگر طرفین لینکها را به صورت نوفالو تغییر بدهند مشکلی از این بابت برایتان پیش نخواهد آمد.در مقاله ی لینک های nofollow و dofollow می توانید با nofollow و dofollow آشنا شوید. شایان ذکر است اگر در موارد فوق لینک شما Nofollow باشد، هیچ آسیبی رتبه سایت شما نخواهد دید.توجه داشته باشید که موتورهای جستجو به خوبی ارتباط میان وب سایت شما و کلمات کلیدی و عبارت کلیدی منتخب شما را تشخیص داده و از این طریق توسط لینک های با ارزش و مرتبط با رنکینگ بالایی که به شما پیوند می شوند،حمایت خواهید شد.
در دنیای مجازی بزرگترین هدف از طراحی سایت افزایش سود دهی می باشد بنابراین باید عوامل سایت را طوری قرار داد تا بیننده را بتواند جذب کند بنابراین در این مقاله خواهیم تا معماری در طراحی سایت و افزایش سود دهی را بیان کنیم.هدف از دانستن معماری طراحی سایت خرید بیشتر از سایت می باشد،شما نیز باید وب سایت را طوری معماری کنید تا بازدید کننده در نگاه اول از آن خوشش بیاید و در ادامه به خرید از شما و یا علاقه مند به کسب اطلاعات درباره موضوع وب سایت شما شود.
با توجه به علم سئو و همچنین الگوریتم جدید گوگل معماری وب سایت در طراحی سایت های اینترنتی بیشتر موردتوجه قرار گرفته است.باید بدانیم که یک وب سایت فقط یک طرح گرافیکی نیست،اولین قدم در طراحی وب سایت ها ، معماری وب سایت و معماری محتوای وب سایت است و این قضیه در خارج از ایران حتی تحت کنترل شرکت های خاصی است که تنها تخصص ایشان معماری اطلاعات و معماری وب سایت ها می باشد.
به طور کل اینطور می گوییم که با این کار شما می توانید با طراحی وب سایت به صورت فریبنده و با هدف گذاری از پیش تعیین شده بازدید کننده را قدم به قدم با خود بکشانید و جلو هرز گردی ایشان را بگیرید و تنها به صفحاتی هدایت کنید که منظور شماست. این امر نیاز به تجربه بسیار بالایی در عرصه وب دارد و صد البته با ممارست و دقت و مطالعه کسب می گردد. معماری خاص کاربر را به هدفش نزدیک تر می نماید و برای او تصمیم گیری هایی می کند و از پیش با تشخیص نیاز او در صفحه ای که است راهکار هایی به او (کاربر) پیشنهاد می کند برای مثال در صفحه ی اصلی سایت ما منوها و تمام مطالب و لینک های مفید در نگاه اول در دسترس می باشند و کاربران با کلیک بر روی هر کدام براحتی می توانند به صفحه مورد نظر خود هدایت شوند و در آنجا با طراحی متفاوتی مواجه می شوند.
سعی کنید با طراحی حساب شده بازدید کننده را بیشتر در وب سایت نگه دارید و از تک تک آن ها به شدت مراقبت کنید،سعی کنید معکوس فکر کنید و نیاز ها را در اختیار بازدید کننده قرار دهید ، گوگل هم دقیقا همین را می پسندد. دیگر زمان وب سایت های یک ستون راست و یک ستون چپ تمام شده است.شما می توانید با اجراکردن موارد ذکر شده معماری سایت خود را قوی کرده و به دنبال آن بازدید سایت خود را افزایش دهید.
همانطور که قبلا گفته شده ایجاد متن مفید و منحصر به فرد در طراحی سایت بسیار مهم می باشد و نوشتن محتوا و تهیه مطالب برای وب سایت با تهیه مطالب برای رسانه های چاپی مانند روزنامه بسیار متفاوت می باشد.با توجه به اینکه در وب سایت ها و با وجود مطالب آنلاین،افراد در واقع محتوا را نمی خوانند حال می خواهیم به مطالبی اشاره کنیم تا با دلایل عدم مطالعه محتوای وب سایت آشنا شویم .
√ کاربران وب سایت ها مطالب را اسکن می کنند:آمارها نشان می دهد که تنها 16 درصد افراد مطالب را بصورت کلمه به کلمه می خوانند و سایر افراد مطالب را اسکن می کنند.به منظور ایجاد متن های مهم و برای خوانده شدن آن، عناصر بسیار مهمی وجود دارد که شامل:
استفاده از متن های پر رنگ یا Bold شده
استفاده از Bullet ها (●،٭،- و...) یا نشانه گذاری در متن
استفاده از عناوین اصلی و فرعی
اندازه ظاهری فونت ها
سعی کنید متن را به صورت مختصر و مفید ارائه دهید و فقط نظرات و ایده ها را در پاراگراف ها ارائه کنید تا کاربران در نگاه اول به اطلاعاتی که می خواهنند دست یابند.
√ باریک نگه داشتن پاراگراف ها ی محتوا:سعی کنید مطالب خود را مانند روزنامه ها به صورت ستون هایی کوتاه با عرض کم بنویسید استفاده از ستون های باریک همراه با تصاویر برای پر کردن فضاهای خالی بسیار مناسب می باشد.
√ قرار دادن متن های مهم در بالای fold :ابتدا به تعریف fold می پردازیم، fold خطی است که اولین صفحهء مشاهده شده توسط کاربر را از بخشی که کاربر برای دیدن اسکرول می کند، تقسیم می نماید. البته این خط تغییراتی خواهد کرد که این تغییر بستگی به رزولوشن صفحه نمایش کاربر دارد. اما مطالعات نشان می دهد که بسیاری از کاربران بیشتر از وضوح 1024×768 و بالاتر در صفحه نمایش خود استفاده می کنند. اطمینان حاصل فرمایید که لینک ها و call to action های مهم شما در بالای fold همراه با متون تکمیلی در قسمت زیر به سمت انتهای صفحه وجود دارد.
√ موتورهای جستجو را فراوش نکنید:هرگز فراموش نکنید که محتوای وب سایت شماست که رنکینگ وب سایت شما را می سازد و یا برعکس، خراب می کند. بنابراین مطمئن شوید که از راهنمایی ها و نکات ذکر شده در نوشتن محتوا در وب سایت خود استفاده کرده اید.
در این مقاله می خواهیم تا شما را با تجارت و کسب و کارهای اینترنتی آشنا کنیم .می دانیم که در دنیای امروزه شرکت های اینترنتی نسبت به شرکتهای فیزیکی اقتصاد قویتری داند زیرا امروزه افراد ترجیح می دهند در فضای مجازی کارهای خود را انجام دهند و از حضور فیزیکی خود برای انجام خدمات دوری می کنند زیرا انجام کارها بصورت فیزیکی موجب صرفه جویی در وقت و هزینه می شود.اين تغيير رفتار در مصرف کننده ها باعث شده است که اقتصاد جديدي در اينترنت نمایان شده و شرکتها و کسب و کارهاي جديد بسياري در اينترنت شکل گيرد. ايران نيز از اين قاعده مستثنا نيست و تحت تاثير تحولات اينترنت قرار گرفته و در آينده نزديک نيز بسيار بيشتر با آن دست و پنجه نرم خواهد کرد.همچنین در عرصه ی وب همه ی مشاغل می توانند به معرفی خود و ارائه ی خدمات بپردازند.
کسب و کار اینترنتی به فروش محصولات یا خدمات در اینترنت گفته می شود.خرید و فروش اینترنتی به کوچکترین کسب و کارها نیز این امکان و فرصت را می دهد که به مخاطبان خود در سطح جهانی با حداقل هزینه دسترسی پیدا کنند. امروزه بیش از 900 میلیون نفر در سطح دنیا از اینترنت استفاده می کنند. 69 درصد از این جمعیت، در طول 90 روز، دست کم یک خرید از اینترنت داشته اند.
زیبایی اینترنت در این است که همه ی افراد در همه جای دنیا می توانند از آن استفاده کنند و همه ی افراد می توانند دیگران را از وجود آن مطلع کنند و از این طریق به اهداف خود دست یابند.
بسیاری از افراد، كسب و كار اینترنتی (E-Business) را با تجارت الكترونیكی (E-Commerce) اشتباه می گیرند در حالیكه این دو مبحث با یكدیگر متفاوتند.
به عبارتی E-Business به مجموعه فعالیتهای مربوط به كسب و كار از جمله مباحث بازاریابی، مالی، خرید و فروش، ارتباط با مشتریان، خدمات پس از فروش، همكاری با سرمایه گذاران و... كه از طریق شبكه اینترنت انجام میگیرد اطلاق میشود در حالیكه E-Commerce تنها شامل مسائل مربوط به خرید و فروش از اینترنت می باشد و خود، زیرمجموعه ای از E-Business است به عبارتی در تجارت الکترونیک حتماً باید بین دو طرف پول رد و بدل شود ( تا به مفهوم تجارت برسیم ) ولی در کسب و کار الکترونیک لازم نیست پولی مبادله گردد . به عنوان مثال دادگاهی که در آن محاکمه از طریق فضای اینترنتی انجام میگردد کسب و کار الکترونیک محسوب میشود .
انواع كسب و كارهاي اينترنتي
امروزه، كسب و كارهاي اينترنتي بسيار متنوعند. اما به طور كلي آنها را ميتوان آنها به 10 گروه عمده تقسيم بندي كرد:
√ ايجاد اجتماعات آنلاين √ خريد، فروش و حراج كالاهاي مختلف √ تبليغات اينترنتي √ ارائه خدمات تخصصي به ديگران √ ايجاد امپراطوري اطلاعات، اخبار و آموزش √ تهيه و ارائه نرم افزارهاي مختلف √ چند رسانه اي يا مالتي مديا √ پيوستن به شبكه هاي واسطه گري √ خدمات مربوط به ايميل √ سرمايه گذاري مشترك
با توجه به تغییر مثبت نگاه دولت به کسب و کارهای اینترنتی، وزارت بازرگانی مکلف گردیده تا هر چه سریعتر نسبت به ساماندهی کسب و کارهای اینترنتی اقدام نماید. یکی ازمشخصه های موفقیت وب سایت و یا یک کسب و کار اینترنتی ، ترافیک و یا آمار بازدیدکننده آن وب سایت است. برای بررسی و تحلیل کسب و کارهای اینترنتی تمامی کشورها بخصوص ایران می توانید به وب سایت معتبر www.Alexa.com در بخش Top Sites بر روی By Country کشور مورد نظر خود را انتخاب کنید. در وب سایت الکسا 500 وب سایت محبوب هر کشور را بصورت تحلیل روزانه و ماهیانه به مخاطبین ارائه می کند. شما می توانید با مشاهده 500 وب سایت محبوب ایرانیان، جایگاه تمامی کسب و کارهای اینترنتی را در 10 گروه عمده خود قرار دهید.
در این مقاله شما را با مفهوم اینفوگرافیک در طراحی سایت می پردازیم . در ابتدا تعریف کلمه ی اینفوگرافیک را بیان می کنیم ، اینفوگرافیک از دو جز (اینفو) و (گراف) تشکیل شده و مخفف کلمه information ( اطلاعات ) و گراف مخفف کلمه graphic ( تصویر) است . اینفوگرافیک روشی است که با استفاده از گرافیک مفهوم را به بیننده می رسانیم به عبارتی با استفاده از گرافیک اعداد و ارقام و یا مفاهیم را به صورت قابل فهم در می آوریم .
در گذشته انتقال مفهوم به صورت متن بوده که در این روش (متن) مفهوم مورد نظر به خوبی به دیگران منتقل نمی شود اما در شیوه های امروزی استفاده از تصاویر به انتقال مفهوم متن کمک می کند در واقع داده نمایی ترکیبی است متعادل و معنا دار از عناصر متنی و تصویری که در کنار هم یک واحد یکپارچه از ارتباطات را میسازند .
استفاده از گرافیکهای اطلاع رسان باعث میشود بیننده با نگاهی کوتاه حجم قابل توجهی از اطلاعات را که شکل نوشتاری آن ممکن است مقاله بلند بالایی را تشکیل دهد، به سادگی از طریق بصری دریافت کند و حتی آن را به خاطر بسپارد .
اینفوگرافیک در طراحی سایت ابزاری است که موجب افزایش ترافیک سایت می شود به شرطی که موارد زیر رعایت شود .
مرتب کردن مطالب و انتقال درست به کاربران : در این حالت کلمات و در نهایت جنبه های بصری در اینفوگرافیک سایت موثر هستند .
انتخاب رنگ زیبا : انتخاب رنگ زیبا و متناسب با فعالیت شرکت شما می تواند در اینفوگرافیک سایت موثر باشد .
رنگ متن نوشته : اطلاعاتی که بر روی صفحه نمایش داده می شوند متفاوت با پس زمینه باشد و اصول همخوانی طرح را فراموش نکنید .
در طراحی سایت فضای کمی برای ارائه اطلاعات دارید، پس همیشه این فضا را در نظر بگیرید و اطلاعات را به شیوه مختصر و روشن نمایش دهید .
اگر شما مجبورید که اطلاعات زیادی را در فضای کمی قرار دهید، از بوردر برای مشخص کردن مرزها استفاده کنید؛ و در نظر داشته باشید که فضای کافی برای هر قطعه از اطلاعات قرار دهید تا کاربر سایت سردرگم نشود . منبع : طراحی سایت
امروزه شبکه های اجتماعی تاثیر بسزایی در بازاریابی و به طور کل در کسب و کار اینترنتی دارند به طوریکه با اشتراک گزاری مطالب خود می توانیم لایک و کامنت دریافت کنیم . در این مقاله می خواهیم به اهمیت شبکه های اجتماعی در بازاریابی اینترنتی می پردازیم . با رعایت موارد زیر می توانیم باعث پیشرفت کسب و کار خود شویم .
√ طرح سوالات جالب و سرگرم کننده طرح سوالاتی که برای بیننده خیلی پیچیده نباشد و قابل حل باشد می تواند طرفداران را به فعالیت و کامنت گذاشتن و لایک کردن تحریک کند . √ ارسال محتوای مفید ارسال مطالب مفید و تازه می تواند یک تکنیک ساده در بازاریابی اینترنتی باشد و کاربران برای دیدن مطالب و پست های جالب تر به صفحه شما باز گردند . √ قرار دادن آدرس سایت خود در قسمت کاور صفحه فراموش نکنید که شما باید سایت خود و همچنین زمینه ی فعالیت خود را به بیننده برسانید این انتقال بیشتر و بهتر به کاربران کمک می کند تا بتوانند کسب و کار شما را بشناسند . √ ارسال محتوای مناسب در زمان مناسب فقط پست مفید به تنهایی کاربران را مجذوب خود نمی کند و شما باید بدانید که کاربران چه روزهایی در هفته و در چه ساعاتی مایلند تا با محتوای جدید مواجه شوند و شما باید بدانید که از چه محتوایی استفاده کنید . √ ارسال محتوای طنزآمیز و سرگرم کننده بهتر است گاهی بین پست های جدی و مرتبط با حرفه ی خود از محتوای طنزآمیز و سرگرم کننده استفاده کنید زیرا بیشتر افراد برای سرگرم شدن به شبکه های اجتماعی سر می زنند بنابراین در محتوای خود از مطالب طنز آمیز و سرگرم کننده هم استفاده کنید .
با توجه به افزایش رقابت در بستر وب و در عرصه ی طراحی سایت شما باید به دنبال روش های دیگری همچون بازاریابی از طریق شبکه های اجتماعی بپردازید و با رعایت و انجام موارد ذکر شده بتوانید به کسب و کار خود کمک کنید .
در این قسمت از مقالات طراحی سایت می خواهیم بگوییم Bounce Rate چیست و چگونه عمل می کند . در ابتدا به تعریف لغت Bounce rate می پردازیم . لغت Bounce در انگلیسی به معنای گزاف گویی می باشد و Bounce rate را به طور لغوی می توان میزان پس زدگی نامید . به طور کل Bounce Rate میزان بازدیدکنندگانی که وارد سایت و یا صفحه شما شده اند و بدون آنکه وارد پیج دیگری از سایت شما شوند و یا بر روی لینکی کلیک کنند ، سایت شما را ترک میکنند .
Bounce rate میزان بازدیدکنندگان از سایت شما و همچنین مطالب مفیدی که کاربران به آن دسترسی نیافته اند و یا گرافیک سایت شما را نپسندیده اند و یا از بازدید سایت پشیمان شده اند را نشان می دهد بنابراین هرچه درصد Bounce Rate کمتر باشد ، شما سایت موفق تری محسوب میشوید . از عواملی که موجب بالا رفتن bounce rate می شود این است که وقتی کسی شما را میبیند و یا کلمات کلیدی را در گوگل جستجو میکند و به سایت شما می آید ولی نشانی از خواسته خود نمیبیند ، به شدت دلزده شده و سایت را ترک خواهد کرد .
انتخاب رنگ نامناسب و بی ربط به لوگو و نام شرکت و یا حجم بالای صفحات به دلیل استفاده از عکس های پرحجم نیز این امکان را دارند تا در فراری داردن کاربری موثر باشند . برای داشتن bounce rate پایین باید فیلدها را در جای درست خود قرار داد و از عبارات مناسب برای هدایت کاربران استفاده کرد . همینطور هدایت کاربران در تبلیغات و سئو سازی ، به یک صفحه فرود (Landing Page ) مناسب نیز از مهمترین عوامل میباشد که باید رعایت شود . ضمن آنکه کلیک بر روی تبلیغاتی که لینک خارجی دارند و باعث میشوند کاربر از سایت شما خارج شود نیز ، Bounce Rate سایت شما را بالا میبرد.
اگر پیغام ها و توضیحات خطا به درستی طراحی نشود می توانند عاملی مهم در افزایش bounce rate باشند . مثلا اگر در فرمی خطایی صورت گرفت پیغام خطا در همان قسمت input وارد شود و از نمایش پیغام خطا توسط pop up اجتناب شود . اگر از پیغامی جهت راهنمایی یا دادن دستورالعمل به کاربران استفاده می کنید سعی کنید از جملات مثبت استفاده نمایید . از به کار بردن لغاتی چون – خطا – ، – اشتباه – ، – باید – ،…. اجتناب کنید و سعی کنید از لغات مثبت تری استفاده نمایید که کاربر احساس حماقت و جهالت نکند . فرمول تقریبی Bounce Rate
بازدیدکنند هایی که یک صفحه را میبینند و خارج می شوند ، تقسیم بر تعداد همه بازدیدکننده ها . این عدد درصدی تقریبی توسط گوگل آنالیتیک و الکسا نیز در اختیار ما قرار می گیرد. بدیهی ست که هرچه عدد کوچکتر باشد نشان دهنده این است که وب سایت شما مورد علاوه ویزیتورها قرار گرفته است .
در این قسمت از آموزش طراحی سایت می خواهیم به توضیح برنامه ی فایرباگ بپردازیم و بگوییم که فایر باگ چیست و کارکردن با آن چگونه می باشد ؟ فایرباگ یک نوع برنامه ی اپن سورس می باشد که به عنوان ابزار کمکی در وب مورد استفاده قرار می گیرد . این برنامه مخصوص مرورگر فایرفاکس می باشد . بیشترین کاربرد این برنامه سرعت بخشیدن به روند کاری می باشد همچنین زمان انجام عملیات آزمون و خطا را کاهش می دهد .
به خاطر همین کاربرد فایرباگ بیشتر افرادی که در زمینه ی طراحی سایت و سی اس اس کار می کنند از این برنامه برای رفع عیوب وب سایت خود و همچنین بررسی استراکچر سایت های دیگر استفاده می کنند . همانطور که از اسم این برنامه پیداست این برنامه یدک کش اسم مرورگر خود یعنی فایرفاکس می باشد .شما می توانید پس از دانلود این برنامه و مرورگر فایر فاکس به تشریح وب سایت ها بپردازید .برای استفاده از این برنامه از دکمه ی F12 استفاده می کنند .
برای استفاده از فایرباگ از طریق context menu مرورگر کافی ست با کلیک راست کردن در سایت گزینه ی inspect element را انتخاب کرده تا پنل فایرباگ ظاهر شود . همچنين براي باز کردن پنل فاير باگ مي توانيد روي دکمه فاير باگ کليک کنيد. با توجه به ورژن فاير فاکس شما اين آيکون در پائين صفحه سمت راست يا بالا سمت راست کنار نوار جستجو قرار مي گيرد .
برای استفاده از فایرباگ در یک پنجره جدید روی صفحه می توانید از دکمه نمایش در پنجره جدید را از فایرباگ کلیک کنید . باتوجه به اینکه کار اساسی فایرباگ بررسی می باشد این پنل به شما در بررسی و درک html عناصر درون صفحه کمک می کند.در سمت چپ صفحه شما قسمت نمایش ند وجود دارد که تشکیل دهنده صفحه ای که در مرورگر شما باز است را نمایش می دهند .
ندها به شما کمک می کند تا به ویرایش عناصر html بپردازید این ابزار نشان می دهد که مرورگر به چه صورت به پیاده سازی و اجرا کردن عناصر اچ تی ام ال در صفحه می پردازد و عناصر مشخص در کجای صفحه قرار دارد با استفاده از این ابزار می توانید به مشکلات مربوط به margin و padding در صفحه پی ببرید . وقتي که شما بر روي ند هاي اچ تي ام ال کليک مي کنيد روي نوار بالاي بخش نمايش ند ها، مسير هر ند نمايش داده خواهد شد . از اين مسير براي افزودن يا نوشتن هر نوع سي اس اس مورد نياز بطور مخصوص و مشخص، براي يک بخش به خصوص، از عناصر وب سايت که مشابه قسمت هاي ديگر در صفحه وب سايت شما مي باشد و همچنين براي دريافتن اينکه بخشها و عناصر صفحه داراي چه خصوصياتي از سي اس اس هستند استفاده مي کنيم . براي اينکه هر چه سريعتر به عنصر اچ تي ام ال مورد نظر خود دست يابيد مي توانيد از نوار جستجوي سمت راست پنل استفاده کنيد که با هاي لايت توسي در بخش نمايش ند ها ، بخش مورد نظر را نمايش خواهد داد .
حال به تعریف پنل کناری که در سمت راست دیده می شود می پردازیم . این پنل 4 پنل دیگر را در خود جای داده است که عبارتند از :
1) استایل : پنل استايل style در پنل کناري به شما تاثير سي اس اس هاي مهم عناصر صفحات وب را نمايش مي دهد اين پنل نمايي از استايل شيت ( صفحه نوشتن کد هاي سي اس اس ) با شماره خط آن سي اس اس را نمايش مي دهد. در اين حالت شما بيشتر از يک استايل شيت خواهيد داشت .
2) قالب : در پنل محاسبات يا computed ، شما خصوصيات سي اس اس را مشاهده خواهيد کرد مانند font-size, font –color,text-align و غيره اين اطلاعات به شما در درک نحوه ارائه اين کد ها توسط مرورگر کمک ميکند .
3) محاسبه : پنل قالب layout در پنل کناري ، تصويري از باکس مدل هاي يا تقسيم بندي صفحه وب را. نمايش ميدهد. اگر شما جزو آن دسته از طراحان وب هستيد که با نگاه کردن مي آموزيد اين پنل بهترين امکان را به شما براي يادگيري هر چه بهتر مي دهد .براي يادگيري margin و padding صفحه، آشنايي با تقسيم بندي صفحه وب از اين ابزار به راحتي مي توانيد استفاده کنيد با دوبار کليک کردن روي اعداد نمايش داده شده در اين پنل شما مي توانيد آزمايش هاي خود را به صورت واقعي روي يک صفحه وب انجام دهيد .
4) سند مدل شیء یا DOM : پنل DOM ، در واقع سند مدل شيء يک عنصر در صفحه وب را نمايش مي دهد اين بخش بيشتر براي کساني که با جاوا اسکريپت يا اسکريپت هاي کلاينت سايد کار مي کنند مناسب است .
در زمانیکه که قصد بررسی سریع موردی در مرورگر خود در زمانی که به کد های اچ تی ام ال صفحه وب دسترسی ندارید یا پشت کامپیوتر خود نیستنید یا اینکه اصلا کد های این صفحه وب را شما ننوشته اید فایر باگ بسیار عالی و مفید عمل میکند . در پنل نمايش ند هاي اچ تي ام ال فاير باگ ، مي توانيد با کليک بر روي هر کدام از کد ها به آنها بپردازيد و نتيجه نهائي را روي صفحه وب مشاهده کنيد. چند تا نکته ديگر در اين رابطه لازم است که اضافه کنم:
افزودن / ويرايش کردن و حذف کردن تمام عناصر اچ تي ام ال
براي مثال در صورت حذف اين div چه اتفاقي براي floats صفحه خواهد افتاد؟
افزودن / ويرايش و حذف ID وکلاس
براي مثال در صورت حذف اين کلاس آيا خصوصيات ارائه شده با مشکل مواجه مي شوند؟
قرار داد تکميل کننده هاي بيشتر در عنوان ، متن ها و روي دکمه ها براي تست line brek يا شکست خطوط متني
افزودن استايل هاي inline موقتي براي تست سريع با استفاده از خصوصيات html
مثلا آيا اين هايپر لينک hyperlink با اين استايل بهتر مي شود style=”color:#00aeef” or style=”color:# 067fad”
فاير باگ کد هايي ويرايش شده را ذخيره نمي کند . در صورت کليک يک لينک با رفرش کردن صفحه تغييرات انجام شده ناپديد مي شوند . بنابر اين بهتر است يک اديتور متون مثل نت پد در کنار خود داشته باشيد که کد هاي جديد و دستاورد هاي خود را در آن يادداشت کنيد اصلاح سي اس اس هاي اجرا شده .
اصلاح سي اس اس محل آخرين اقدام براي طراحان وب است جائي که تغييرات اصلي انجام مي شود. همانطور که گفته شد بررسي عناصر اچ تي ام ال در صفحه وب و ظاهر سلسله مراتبي آن در پنل نمايش ند ها انجام مي شود. اين استايل ها بر اساس حروف الفبا مرتب سازي شده است و توسط سلکتورها گروه سازي مي شوند .
اين سلکتورها در دستور سي اس اس هاي ارائه شده نمايان مي شود سي اس اس هاي که در صفحه استايل شيت آخر نوشته شده اند بالا تر قرار مي گيرند و آنهايي که در استايل شيت در ابتداي صفحه نوشته شد ه اند در پائين صفحه قرار مي گيرند . مثال بالا در مورد وب سايت هايي داراي چندين صفحه استايل يا استايل شيت متفاوت است .
فاير باگ عناصر اچ تي ام الي که فعال و در تغييرات موثر هستند را با کشيدن خط روي عناصر سي اس اسي که جايگزين آنها شده اند، مشخص مي کند. اگر روي يکي از عناصر خطي کشيده شده بود اين بدين معني است که قانون ديگري در سي اس اس اوليت بيشتري نسبت به اين قانون بر روي يک عنصر واحد داشته است .
چيز جالب که در پنل کناري بخش سي اس اس وجود دارد اين است که اين کد ها قابليت اديت شدن را دارند مثلا اگر مي خواهيد ببيند که وب سايت چه تغييري مي کند اگر شما padding-top را به 22px تغيير بديد فقط کافي روي عدد کليک کنيد و اون رو تغيير بديد يا حتي مي تونيد اون خصوصيت را اديت کنيد يا خصوصيت جديدي به آن اضافه کنيد .
شما حتي مي توانيد خصوصيتي را غير فعال کنيد و ببيند در صورت عدم وجود اين قانون صفحه وب به چه صورت تغيير ميکند. اين قابليت براي پيدا کردن کد ها و خطوط غير قابل استفاده در سي اس اس مفيد مي باشند و به شما در کشف علت استفاده خصوصيات مختلف کمک مي کند .
وقتي شما در حال اديت کردن کد هاي سي اس اس در پنل کناري سمت راست صفحه هستيد با دکمه اينتر مي توانيد به سلول قابل اديت بعدي برويد، با اين دکمه مي توانيد براي ويرايش از يک خصوصيت به مقدار عددي آن و سپس به خصوصيت بعدي برويد. وقتي در آخرين خصوصيت يا مقدار يک بخش از يک سلکتور هستيد دکمه اينتر ، يک خط جديدي را براي افزودن خصوصيت و مقدار عددي جديد ارائه مي کند .
اگر شما تمايل داريد سي اس اس ي را به عنصري که مقدار عددي و کلاس ID ندارد ( که در اينصورت در پنل سمت راست کناري ديده نخواهد شد ) شما ميتوانيد يک استايل inline در پنل نمايش ند هاي سمت چپ با در پنل سي اس اس اضافه کنيد .
پنل سي اس اس يک نمايي را از کد هاي سي اس اس در استايل شيت هاي متعدد که شما به سايت اضافه کرديد مي دهد Source edit mode مد اديت سورس يا منبع، شما به ويرايش مقادير يا ارزشها مي پردازيد ( که شبيه پنل اچ تي ام ال سمت راست است که ما راجع به آن توضيح داده ايم ) در اين بخش مي توانيد آزادانه کد هاي خود را مانند وقتي که در اديتور خود هستيد تايپ کنيد .
محدوديت ها و خصلت هاي فاير باگ با توجه به اينکه فاير باگ داراري خصلت هاي خوب زيادي است اما سرعت انتشار امکانات جديد درون فاير فاکس ديوانه کننده است و چه کسي مي تواند از اين موضوع ايراد بگيرد؟
با وجود ویژگی های که فایرباگ دارد این برنامه دارای یکسری محدودیت هایی نیز می باشد مانند عناصري در اچ تي ام ال که داراي خصوصيت هاور hover هستند! اين سخت است که عناصري را که داراي سي اس اس هستند اشکال زدايي کرد داراي قوانين هاور و يا داراي هاور جاوا اسکريپتي هستند مانند منوهاي دراپ دان چون وقتي موس رو از روي انها بر مي داريم خصوصيتشون کاملا عوض مي شوند موضوع اين است که شما بايد چاره اي بيابيد که به بررسي عناصر تودر تو ( که تا زماني که روي عناصر اصلي کليک نکرده ايد پنهان هستند ) ، از طريق بررسي عناصر اصلي بپردازيد .
پيشنهاد اين است که از طريق خصوصيات استايل اچ تي ام ال اين عنصر را مجبور به باز شدن و ديده شدن آن نمائيد البته ايده خوبي براي تست هاي روي وب سايت هاي اجرا شده و لايو نيست اما تا حدي موثر است .
در مثال زير مي خواهيم يکي از آيتم هاي ليست غير منظم را از منوي flyout-menu بررسي و رفع عيب کنيم و جاوا اسکريپتي وجود دارد که باعث مي شود منو زماني که موس روي ان نيست پنهان شود .
در این مقاله سعی کردیم تا شما را با روش های ارتقا رنکینگ سایت آشنا کنیم . بهترین روش برای ارتقا رنکینگ سایت وارد کردن مطالب پرمحتوا می باشد . با استفاده از مطالب با ارزش بازدید وب سایت شما افزایش پیدا خواهد کرد و به دلیل این افزایش بازدید ، موتورهای جستجو سایت شما را مفید خواهد شناخت .
اضافه کردن مطالب جدید و بروزرسانی سایت نیز برای موتورهای جستجو قابل توجه می باشند بنابراین برای افزایش رنکینگ سایت خود نباید این نکته را فراموش کنید . شما باید بتوانید در عرصه ی وب به شناسایی رقبای خود بپردازید شناسایی رقبا به شما می فهماند که آنها از چه تکنیک هایی برای ارتقا رنکینگ استفاده می کنند و شما نیز از روش های موفقیت آمیز آنها در زمینه ی سئو می توانید بکار گیرید . یکی از راه هایی که در بهینه سازی سایت موثر است داشتن ارتباط با کاربران در سایت های اجتماعی می باشد برای این کار موتورهای جستجو نگاه مناسب و مطلوبی به وب سایت هایی دارند که به منابع معتبری لینک می شوند .
استفاده از کدهای HTML می تواند در برجسته کردن کلمات کلیدی کمک کند البته این کار باید توسط افراد سئوکار صورت گیرد . برای افزایش کارایی سایت خود باید افراد زمان بیشتری را در سایت شما بگذرانند برای این کار از Bounce rate استفاده کنید تا به درصد ورود و خروج افراد مشخص شود . همانگونه که در سایر مقالات سئو گفته شد شما می توانید با پشتیبانی رایگان به جذب مشتری کمک کنید این کار علاوه بر اثبات توانایی شما در خدماتی که ارائه می دهید می تواند به جذب بیشتر کاربران و اضافه کردن کاربران ثابت کمک کند و رتبه سایت شما را ارتقا دهد.
لازم به ذکر است هنگامی که پیوند لینک به صفحهء اصلی وب شما از دیگر بخش های وب سایت شما برقرار می شود، باید اطمینان حاصل فرمایید که پیوند شما به نام دامنه لینک شود .به جای گیج کردن موتورهای جستجو با داشتن دو یا چند صفحهء اصلی جداگانه مانند /index.html/ ،به موتورهای جستجو در تشخیص نام دامنه تان به عنوان Anchor text کمک کنید تا صفحهء اصلی وب سایت شما در بالاترین رتبه صفحهء نتایج موتور جستجو قرار گیرد. این اتفاق در سیستم مدیریت محتوای استانداردی مثل وردپرس هرگز اتفاق نخواهد افتاد . با رعایت موارد بالا می توانید با طراحی وب سایت مفید و استاندارد یکی از بهترین شرکت های طراحی سایت شناخته شوید .